ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ

Εφημερίδα Ελευθερία, φύλλο Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

«BestFranchiseWorkplace»: Τα καταστήματα καλλυντικών BEAUTY FREE είναι ο καλύτερος εργασιακός χώρος franchise για το 2018».

Αυτό αποφάσισαν και ψήφισαν οι καταναλωτές σε όλη την Ελλάδα για τη χρονιά που μας πέρασε, στα φετινά Franchise Business Awards 2019 που διοργανώθηκαν στην Αθήνα υπό την αιγίδα των ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου), ΕΒΕΑ (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών) και ΕΕΑ (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών).

Ανάμεσα στα μεγαλύτερα ονόματα καταστημάτων franchise της Ελλάδας όπως Avin Oil, ΑΒ Βασιλόπουλος, Γερμανός, CoffeeIsland, Goody’s, Everest, Γρηγόρης, Today και άλλες αξιόλογες επιχειρήσεις που συμμετείχαν στα φετινά βραβεία Franchise, τα BEAUTY FREE του ομίλου GBG, μια τοπική επιχείρηση από τη Λάρισα, κατάφερε να διακριθεί πανελλαδικά και να αποσπάσει το βραβείο “BestFranchiseWorkplace”.

Είναι το δεύτερο βραβείο που λαμβάνουν τα BEAUTY FREE μετά το περσινό τους ως «BestStartUpFranchise», σε ένα θεσμό όπου αναδεικνύονται οι επιχειρήσεις που έχουν υιοθετήσει το franchise ως κύρια στρατηγική ανάπτυξής τους.

Το βραβείο αυτό του καλύτερου εργασιακού χώρου στα BEAUTY FREE για πολλούς είναι είδηση. Για όσους όμως παρακολουθούν στη Λάρισα την πορεία των καταστημάτων BEAUTY FREE από το 2010, ήταν αναμενόμενο. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την πρωτιά έπαιξε το γεγονός ότι τα BEAUTY FREE μέσα σε ένα χρόνο άνοιξαν καταστήματα αρχικά στο Βόλο και λίγο αργότερα το πρώτο franchise στην Κατερίνη. Δύο καταστήματα που βασίστηκαν στη φιλοσοφία value for money, δείχνοντας έμπρακτα στην τοπική κοινωνία τι θα πει «προσιτή πολυτέλεια» και τι πραγματικός «παράδεισος ομορφιάς». Αρώματα, καλλυντικά, προϊόντα καλλωπισμού, γυναίκες εργαζόμενες, αλλά και όμορφο, πρωτότυπο, νεανικό και φιλόξενο περιβάλλον συνθέτουν όλα μαζί τον καλύτερο εργασιακό χώρο franchise για το 2019 στην Ελλάδα.

Είναι γεγονός όμως πως και οι καλύτερες επιχειρήσεις ακόμα, έχουν βήματα να κάνουν για να βελτιώσουν περισσότερο το εργασιακό τους περιβάλλον. Εν τούτοις οφείλουμε να προβάλουμε, να επιβραβεύσουμε και να χειροκροτούμε τις προσπάθειες των εταιρειών απέναντι στον παράγοντα άνθρωπο. Αυτή η βράβευση των BEAUTY FREE είναι ένα μήνυμα, ένα φωτεινό παράδειγμα να ακολουθήσουν και άλλες τοπικές μας επιχειρήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Με πορεία 45 χρόνων στο χώρο των καλλυντικών στόχος του Ομίλου GBG είναι να επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα, δίνοντας την δυνατότητα να αναπτυχθούν συνεργασίες και να ανοίξουν νέα καταστήματα BEAUTY FREE μέσω της μεθόδου franchise, επενδύοντας στον κλάδο της ομορφιάς.

Με αφορμή τη σημαντική αυτή διάκριση, ο κ. Δημήτρης Γκισάκης, ιδρυτής της εταιρείας BEAUTY FREE δήλωσε στη «Ε» :

«Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για όλους τους εργαζομένους μας η διάκριση των BEAUTY FREE ως καλύτερου εργασιακού χώρου franchise, καθώς μας γεμίζει με υπερηφάνεια και αισιοδοξία για το μέλλον. Έρχεται ως επιβράβευση του οράματος και της συλλογικής προσπάθειάς μας να δημιουργήσουμε ένα πρωτότυπο, καινοτόμο και ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον. H εταιρεία μας όμως δεν είναι μόνο κτίρια, γραφεία, ράφια και προϊόντα, είναι πάνω από όλα οι άνθρωποί μας.

Ένα βραβείο το κερδίζουμε όλοι μαζί και το γιορτάζουμε όλοι μαζί ως Ομάδα! Γιατί όσα βραβεία και αν λάβει μια επιχείρηση αν θέλει να είναι επιτυχημένη, οφείλει να έχει εργαζομένους που θα είναι περήφανοι να λένε ότι εργάζονται σε αυτή. Και τι καλύτερο για να το πετύχει αυτό από το να τους προσφέρει ένα BestWorkplace.

Τελικοί όμως αποδέκτες αυτής της διάκρισης και κινητήριος δύναμή μας είναι οι περίπου 800.000 καταναλωτές που επισκέπτονται σε ετήσια βάση τα καταστήματά μας σε Λάρισα, Βόλο και Κατερίνη. Αυτοί και μόνο είναι οι πραγματικοί νικητές αυτού του βραβείου τους οποίους όλοι μας ευχαριστούμε και τους το αφιερώνουμε».