Δημήτρης Γκισάκης: Αν δεν δουλέψεις σκληρά, δεν μπορείς να πετύχεις

Νέος και επιτυχημένος επιχειρηματίας, ανήσυχος, με ασταμάτητο πάθος για δημιουργία και καινοτόμες ιδέες… Από θέση ισχύος, σε μια περίοδο που η πολυετής και πολυεπίπεδη κρίση έχει καταστήσει την επιχειρηματικότητα παραδοξολογία.

Είναι ο επικεφαλής ενός Ομίλου εταιριών που αποτελεί υπόδειγμα υγιούς επιχειρηματικότητας, που στηρίζει την τοπική οικονομία, που προσφέρει θέσεις εργασίας, που ανοίγει δρόμους για τη μεταμνημονιακή περίοδο.

Έχοντας αποδομήσει μύθους και στερεότυπα άλλων εποχών, συνεχιστής μιας επικερδούς εμπορικής εταιρίας με σύγχρονα αναπτυξιακά πρότυπα, απαλλαγμένα από τον κρατικό εναγκαλισμό, με όραμα, στρατηγική και αποφασιστικότητα, ο Δημήτρης Γκισάκης είναι ένας επιχειρηματίας, διορατικός, με ανοιχτούς ορίζοντες που δεν διστάζει να αναμετρηθεί με τις προκλήσεις της εποχής του.

Στο τιμόνι μιας επιχείρησης «φάρου» στον ζόφο της κρίσης, του BEAUTY FREE, που όχι απλά επιβιώνει αλλά εξαπλώνεται ραγδαία κάνοντας την κρίση ευκαιρία, ο Δημήτρης Γκισάκης δημιουργεί, μεγαλουργεί και προχωρά σταθερά στα επόμενα βήματά του…

Ένας τέτοιος πρωταγωνιστής του σήμερα και του αύριο αποκαλύπτει στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» για το πώς ανοίγει ο δρόμος προς την επιτυχία, σκιαγραφεί το μέλλον της τοπικής επιχειρηματικότητας μέσα από τη δική του ματιά, μιλά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας επιχειρηματίας, για τη δημιουργία της δικής του επιχείρησης στον χώρο των καλλυντικών, για την πορεία της, τις προτεραιότητες και το όραμά του, για τον έντονο ανταγωνισμό στον κλάδο, για την οικονομία, τις επενδύσεις, αλλά και τη στρατηγική μετεξέλιξη του BEAUTY FREE με στόχο μια δυναμικότερη συνέχεια…

«Επιτυχημένος είναι σήμερα οποίος τολμάει να κάνει πράξη μια ιδέα, να μελετάει τη ζήτηση και να έχει διορατικότητα για την πορεία των πραγμάτων στην αγορά. Πάντοτε όμως πρέπει σε ό,τι και αν κάνεις να πρωτοπορείς, αποφεύγοντας να μιμηθείς κάποιον άλλο και να είσαι εργατικός. Η προσωπική πινελιά και η διαφορετικότητα είναι αυτά που μετράνε σήμερα» τονίζει ο Δημήτρης Γκισάκης, προσθέτοντας πως «τίποτα δεν είναι τυχαίο στις μέρες μας! Αν δεν δουλέψεις σκληρά, δεν μπορείς να πετύχεις»…

Θεωρώντας «κλειδί» για την αναστροφή της κρίσης την αύξηση των μισθών των εργαζομένων και εκτιμώντας πως η περιβόητη ανάκαμψη θα έρθει και θα συνοδεύεται με την άνοδο του Χρηματιστηρίου και των τραπεζικών μετοχών, μιλά για τα συστατικά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κάθε επένδυσης, δίνει την προσωπική του ερμηνεία στις έννοιες κρίση και ανάπτυξη και εκφράζει τον σεβασμό και τον θαυμασμό του στην πιο επιτυχημένη ομάδα που προπονεί…

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Γιώργος Νούλης

 

Τι σχέση έχουν οι οικονομικές και οι νομικές επιστήμες με τα καλλυντικά και τα προϊόντα ομορφιάς κ. Γκισάκη; Πώς ένα άτομο με τέτοιο γνωσιολογικό υπόβαθρο, με πτυχία τέτοιων σχολών, εισχώρησε στον συγκεκριμένο χώρο;

Από μικρός ήμουν άριστος στο σχολείο με κλίση στα μαθηματικά, ανήσυχο και κοινωνικό άτομο και πάντοτε ερωτευμένος με τις γυναίκες! Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου τα καλλυντικά αποτελούν κομμάτι της ζωής μου αφού κυριολεκτικά και μεταφορικά γεννήθηκα μέσα σε αυτόν τον χώρο. Γι’ αυτό και αυτοί που με γνωρίζουν δεν εκπλήσσονται που ακολούθησα τον συγκεκριμένο κλάδο.

Στη σημερινή κοινωνία δεν συνιστώ σε κανένα νέο που θέλει να ασχοληθεί με το εμπόριο να μην είναι επιστημονικά καταρτισμένος. Όντας και οικονομολόγος, εφαρμόζω καθημερινά στις εμπορικές μου συναλλαγές τις ακαδημαϊκές μου γνώσεις. Επιπροσθέτως, δεν θα είχα καταφέρει σχεδόν τίποτα όλα αυτά τα χρόνια αν δεν είχα πάρει τις βάσεις αρχικά από τους γονείς μου, οι οποίοι εδώ και μισό αιώνα πρωταγωνιστούν στον χώρο της ομορφιάς, και έπειτα από τους καθηγητές μου στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο.

Ομολογώ πως μου λείπει η δικηγορία, καθώς είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη. Την έχω αφήσει λόγω του επαγγελματικού ασυμβίβαστου και μόνο γι’ αυτό τον λόγο, αλλά συνεχίζω να μελετάω και να ενημερώνομαι όταν βρίσκω χρόνο.

 

Σε ένα ασταθές και αφιλόξενο οικονομικό περιβάλλον που δεν ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα, σε μια περίοδο που ο αριθμός των «λουκέτων» στην τοπική αγορά βαίνει αυξανούμενος, πώς είναι το να είσαι επιχειρηματίας στη Λάρισα του 2017; Πόσο δύσκολο είναι να κάνει και να υλοποιεί σχέδια;

Τίποτα δεν είναι τυχαίο στις μέρες μας! Αν δεν δουλέψεις σκληρά, δεν μπορείς να πετύχεις. Τα τελευταία δέκα χρόνια στη Λάρισα ελάχιστοι έμποροι κατάφεραν να αντισταθούν στις πολυεθνικές και στα συμφέροντά τους. Αυτοί ήταν όσοι προσάρμοσαν τη δουλειά τους στα δεδομένα της παγκοσμιοποίησης, της ραγδαίας ανάπτυξης της τεχνολογίας και πρωτίστως όσοι προσαρμόστηκαν στις συνθήκες που επιτάσσει η σύγχρονη κοινωνία.

Στις μέρες μας ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων στην πόλη μας συγκεντρώνεται στην πλειοψηφία του σε μεγάλες εταιρίες ξένων συμφερόντων και ορισμένων αθηναϊκών. Η Λάρισα όμως, όπως και κάθε άλλη επαρχιακή πόλη, είναι σχετικά μικρή για να χωρέσει τα όνειρα που έχει κάποιος για την επιχείρησή του ασχέτως με την εμπορική δραστηριότητα που ασχολείται. Έτσι, τα περιθώρια ανάπτυξης είναι στενά.

Με εξαίρεση την παροχή υπηρεσιών και ορισμένες γεωργικές ή παραγωγικές μονάδες, για όλα τα άλλα επαγγέλματα πρέπει να επεκταθεί κάποιος κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς οι δύο αυτές πόλεις καλύπτουν το 70% του πληθυσμού της Ελλάδας. Γι’ αυτόν τον λόγο πήρα την απόφαση πριν ένα χρόνο να ξεκινήσω το BEAUTY FREE Franchise Concept εκτός Λάρισας, προκειμένου να δηλώσω παρών και ετοιμοπόλεμος σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια και όχι μόνο.

 

Τι νομίζετε πως χρειάζεται για να αντιστραφεί το κλίμα, να ξεφύγει η αγορά από τον ζόφο της κρίσης και να μπει σε μια κανονικότητα;

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα που έπρεπε από χθες να είχε γίνει κιόλας, είναι να αναπροσαρμοστούν προς τα πάνω οι μισθοί όλων των εργαζομένων σε οποιονδήποτε κλάδο και αν αυτοί ανήκουν. Και λέω οι μισθοί και όχι οι συντάξεις καθώς οι μισθωτοί είναι κατά κύριο λόγο αυτοί που κινούν την αγορά σήμερα και είναι με μια λέξη: «ο ζωντανός πυρήνας της».

Μισθοί οι οποίοι θα είναι αρκετοί όχι μόνο για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες -υποχρεώσεις, δάνεια, παιδεία, υγεία, διασκέδαση- αλλά και να αφήνουν στην άκρη χρήματα για αποταμίευση. Οτιδήποτε άλλο και να σας πω είναι τριτεύον!

Με την ιδιότητα του οικονομολόγου που έχετε, πότε πιστεύετε χρονικά ότι θα βγει η Ελλάδα από την κρίση και θα αρχίσει να έρχεται επιτέλους η περιβόητη ανάπτυξη;

Η λέξη «κρίση» κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται από κανέναν έγκριτο συνάδελφο οικονομολόγο. Πρόκειται για μια καθαρά πολιτική έννοια, η οποία χρησιμοποιείται για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα των υπευθύνων. Σήμερα αν θέλουμε να πούμε την αλήθεια στον κόσμο, θα πρέπει να του αναφέρουμε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε «πτωτικούς» ρυθμούς και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι όλα τα νοικοκυριά είναι καταχρεωμένα. Άλλο κρίση λοιπόν και άλλο πτώση.

Όταν μιλάμε για ανάπτυξη σήμερα -άλλη μια παρεξηγημένη έννοια- εννοούμε δημιουργία και σταδιακή αύξηση της παραγωγής. Η οποιαδήποτε ανάπτυξη δεν έρχεται από μόνη της ως «μάννα εξ ουρανού», ούτε και μπορεί να την εγγυηθεί κανένας πολιτικός. Η ανάπτυξη είναι σαν ένα φυτό. Χρειάζονται οι κατάλληλες συνθήκες για να βλαστήσει και να μεγαλώσει ο σπόρος που θα βάλουμε και πρέπει να περάσει από πολλά διαδοχικά στάδια μέχρι την τελική του ωρίμανση.

Για να γίνω πιο σαφής, αν θέλει κανείς χρονικά να είναι σίγουρος για το πότε θα έρθει η ανάπτυξη, χωρίς να είναι μάντης ή προφήτης, θα πρέπει να κοιτάει ένα και μόνο οικονομικό δείκτη και τίποτα άλλο: τον δείκτη τιμών του Χρηματιστηρίου. Αυτός είναι ο μοναδικός καθρέφτης της οικονομίας κάθε κράτους. Όταν λοιπόν δείτε το Χρηματιστήριο να ανεβαίνει στην Ελλάδα και μαζί του και οι μετοχές των τραπεζών, τότε θα έχει έρθει και η περιβόητη ανάπτυξη που όλοι ονειρεύονται.

Μέχρι να έρθει όμως αυτή η ώρα, ο καθένας μας ας θερίσει ό,τι (και αν) έχει σπείρει.

 

Τι σημαίνει επιτυχημένος επιχειρηματίας σήμερα; Το να μένει «ζωντανή» η επιχείρηση σε τέτοια οικονομική συγκυρία δεν είναι επιτυχία; Ή θα πρέπει και να πρωταγωνιστεί;

Θα σας θέσω ένα απλό παράδειγμα για να γίνει κατανοητή η άποψή μου για την υπάρχουσα οικονομική συγκυρία. Όπως το ψυγείο διαθέτει συντήρηση και κατάψυξη, έτσι και στην αγορά σήμερα υπάρχουν δύο παρόμοιες καταστάσεις. Δηλαδή, αν εννοείτε τον όρο «ζωντανή» τη «συντήρηση» στην οποία έχουν μπει πολλές επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια, θα ήθελα να τονίσω πως είναι μια έννοια που χρησιμοποιείται στο λεξικό μας για κάτι βραχυπρόθεσμο. Σήμερα όμως, μιλάμε για κυριολεκτικό «πάγωμα» της αγοράς, καθώς όσα από τα καταστήματα έχουν μείνει ζωντανά είναι αυτά που βρίσκονται στην «κατάψυξη».

Επιτυχημένος είναι σήμερα όποιος τολμάει να κάνει πράξη μια ιδέα, να μελετάει τη ζήτηση και να έχει διορατικότητα για την πορεία των πραγμάτων στην αγορά. Με την ανασφάλεια να είναι ο μοναδικός εχθρός για κάθε επιχειρηματία, το μόνο που μπορεί να κάνει αν θέλει να επιβιώσει και να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον, είναι να ελπίζει και να είναι αισιόδοξος για το μέλλον.

Το μυστικό της επιτυχίας είναι η ψυχολογία! Πάντοτε όμως πρέπει σε ό,τι και αν κάνεις να πρωτοπορείς, αποφεύγοντας να μιμηθείς κάποιον άλλο και να είσαι εργατικός. Η προσωπική πινελιά και η διαφορετικότητα είναι αυτά που μετράνε σήμερα.

 

Πάντως ακόμη και σε τέτοιο περιβάλλον υπάρχουν επιχειρήσεις που όχι απλά επιβιώνουν αλλά κάνουν και την κρίση ευκαιρία. Διακρίνονται για τον δυναμισμό και την αντοχή τους, που προσφέρουν απασχόληση, θέσεις εργασίας. Τέτοια αναμφίβολα είναι και η δική σας. Υπάρχει κάποιο μυστικό, κάποιο μαγικό ραβδάκι;

Καταφέρνουμε όλα αυτά τα χρόνια και ειδικά την τελευταία πενταετία να βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά, κυρίως γιατί διαθέτουμε ευελιξία και προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες των καταναλωτών μας. Καθημερινά, θέτουμε ως κύριο στόχο μας να έχουμε ικανοποιημένους πελάτες. Άλλωστε αυτοί είναι που μας εμπιστεύονται και μας φέρνουν στην πρώτη θέση.

Όντας μια οικογενειακή τοπική επιχείρηση, που δουλεύει με αγάπη και μεράκι και έρχεται σε άμεση επαφή με τον κόσμο, είναι πιο εύκολο για εμάς να αφουγκραζόμαστε τα «θέλω» και την αγοραστική δύναμή του.

Ποτέ μας όλα αυτά τα χρόνια δεν μιμηθήκαμε κανέναν, καθώς δεν θέλαμε να μοιάσουμε σε κάποιον. Άλλο να έχεις πρότυπα και άλλο να αντιγράφεις. Στην πολύχρονη παρουσία μας, από το 1975 στον χώρο των καλλυντικών, βλέπουμε πάντα τη δουλειά μας ως τέχνη και ταυτόχρονα επιστήμη. Αναπτυσσόμαστε συνεχώς και φροντίζουμε να δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας καθώς θεωρούμε ότι το προσωπικό της επιχείρησής μας είναι ο βασικός πυλώνας της επιτυχίας.

 

Ο ανταγωνισμός στον κλάδο σας όμως είναι μεγάλος. Πολυάριθμες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο καλλυντικών. Ο κορεσμός θα επέλθει αναπόφευκτα όσο και αν ο κλάδος δείχνει αντοχές… Είναι η μοναδική πρόκληση που αντιμετωπίζετε; Πού οδεύει η αγορά;

Ποτέ δεν φοβήθηκα τον εγχώριο ανταγωνισμό, καθώς η Ελλάδα είναι μικρή αγορά και δεν απαιτούνται συστάσεις. Όλοι γνωριζόμαστε, εκτιμούμε ο ένας τη διαδρομή του άλλου και ο καθένας μας έχει τη δική του ιστορία. Μπορεί στον χώρο της ομορφιάς να δραστηριοποιούνται πολλοί, αλλά θεωρώ πως λίγοι είναι αυτοί που θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στις επιταγές του μέλλοντος.

Προσωπικά, η μοναδική πρόκληση που ενδέχεται να αντιμετωπίσω είναι οι ξένες εταιρίες λιανικής πώλησης προϊόντων ομορφιάς που ίσως έρθουν κάποια στιγμή στη χώρα μας. Φροντίζω να ενημερώνομαι για τις κινήσεις τους, ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο και παρακολουθώντας με ενδιαφέρον τη δυναμική τους και τη στρατηγική που ακολουθούν. Αν λοιπόν έρθουν, πιστεύω ότι θα είναι για εμένα εύκολος αντίπαλος, καθώς είμαι ήδη σε θέση να τους αντιμετωπίσω. Έχω μάθει άλλωστε από μικρό παιδί να παλεύω και τα καταφέρνω στη ζωή μου.

Η αγορά οδηγείται όπου εμείς την πηγαίνουμε και όχι βάζοντας GPS. Με βάση τις εμπειρίες και τα βιώματά μου, πιστεύω πως αν ξέρεις καλά τη δουλειά σου τότε δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα άλλο παρά μόνο τον ίδιο σου τον εαυτό.

 

Είναι σαφές πως ο κλάδος των καλλυντικών και των προϊόντων της ομορφιάς έχει τη διαχρονική του αξία στον χώρο των γυναικών. Οι προτιμήσεις τους πού εστιάζονται, πού δείχνουν εμπιστοσύνη, σε ελληνικά ή σε ξένα επώνυμα προϊόντα;

Η τάση πλέον είναι μια: value for money, δηλαδή ποιοτικά προϊόντα στη χαμηλότερη δυνατή τιμή. Η πρώτη ερώτηση που μας κάνει ο μέσος πελάτης δεν είναι ποια είναι η χώρα παραγωγής του προϊόντος αλλά ποια είναι η τιμή του.

Αν και έχουμε αξιόλογες ελληνικές εταιρίες καλλυντικών, η περίοδος που οι καταναλωτές προτιμούσαν τα αμιγώς ελληνικά προϊόντα έχει παρέλθει. Και αυτό διότι, πέρα από την τιμή, πλέον αγοράζουν με βάση τα ερεθίσματα που λαμβάνουν από τη μαζική διαφήμιση των προϊόντων ομορφιάς στον Τύπο και τα social media.

Οπότε αυτό που κοιτάει στις μέρες μας το καταναλωτικό κοινό είναι η εικόνα και η τιμή του προϊόντος με βάση το budget του, με το «made in» να έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Ο Όμιλός μας, πάντως, δίνει μεγάλη βαρύτητα στα ελληνικά προϊόντα ομορφιάς, παρέχοντας τις καλύτερες θέσεις στα ράφια των καταστημάτων μας. Έτσι προσπαθούμε πάντα να προωθούμε τις ελληνικές εταιρίες! Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως έχουμε άριστες σχέσεις με όλους τους προμηθευτές μας, αποτελώντας σημαντικό κομμάτι της εξέλιξής τους πάνω από 40 χρόνια.

 

Τι κάνει το BEAUTY FREE να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα καταστήματα καλλυντικών και καθιστά την παρουσία σας στην αγορά της Λάρισας εμφατική;

Το BEAUTY FREE είναι μια νέα πρόταση ομορφιάς που ήρθε το 2010 και άλλαξε τα δεδομένα στον χώρο της λιανικής πώλησης καλλυντικών. Πρωτότυπο και νεανικό, το BEAUTY FREE αντικατοπτρίζει ό,τι πραγματικά θέλει μια σύγχρονη γυναίκα αλλά και κάθε καταναλωτής σήμερα: Big Brands. Low Prices.

Πρόκειται για κάτι δοκιμασμένο και πετυχημένο σε μια δύσκολη αγορά όπως αυτή της Λάρισας και είμαστε πολύ αισιόδοξοι πως θα ευδοκιμήσει σύντομα και στην υπόλοιπη χώρα.

Το BEAUTY FREE από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας του έφερε τα πάνω-κάτω στην αγορά καλλυντικών. Η λέξη FREE, που περιέχεται στο brand μας, αποτελεί και βασικό άξονα της ηθικής μας, καθώς η λέξη ελευθερία είναι πολύτιμη για εμάς και λέξεις όπως «cartel τιμών» δεν υπάρχουν καν στο λεξικό μας. Εμπορευόμαστε και προσφέρουμε στους καταναλωτές μας τη μεγαλύτερη ποικιλία επώνυμων προϊόντων, που βρίσκουμε μετά από ενδελεχή έρευνα στις καλύτερες τιμές.

Η καθετοποίηση ανά κατηγορία στο στήσιμο των ραφιών, οι non-stop προσφορές και εκπτωτικές ενέργειες, το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό μας αλλά και η γενικότερη φιλοσοφία που πρεσβεύει το BEAUTY FREE το κάνουν να ξεχωρίζει!

Οποιοσδήποτε το επισκεφτεί και έχει μαζί του μόλις 10 ευρώ μπορεί να αγοράσει ένα ολόκληρο καλάθι με επώνυμα προϊόντα ομορφιάς πρώτης ανάγκης.

 

Πόσους εργαζόμενους έχετε; Αρκετοί υποστηρίζουν πως το «κλειδί» της επιτυχίας μιας επιχείρησης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από το προφίλ του επιχειρηματία που τη διοικεί. Εσείς πώς ενεργείτε, πώς εμπνέετε το προσωπικό σας;

Σήμερα ο Όμιλός μας απασχολεί περισσότερους από 50 ανθρώπους-συνεργάτες και στόχος μας είναι σύντομα αυτός ο αριθμός να διπλασιαστεί μέσω του Franchise.

Όλα αυτά τα χρόνια οι γονείς μου έχουν εκπαιδεύσει εκατοντάδες επαγγελματίες του χώρου της ομορφιάς. Ειδικά η μητέρα μου, Σούλα, θεωρείται πλέον «πανεπιστήμιο» στον κλάδο μας. Όμως, το κλειδί της επιτυχίας μας δεν ανήκει αποκλειστικά σε εμένα ή στους γονείς μου. Το κλειδί είναι η Ομάδα που έχουμε δημιουργήσει! Μια δυνατή Ομάδα ατόμων με όρεξη για δουλειά και όραμα, η οποία δουλεύει πυρετωδώς, εξυπηρετώντας περισσότερους από 2.000 καταναλωτές καθημερινά, πάντοτε πρόθυμη να τους προσφέρει τα καλύτερα προϊόντα στην πιο προσιτή τιμή.

Εγώ απλά έχω την τύχη να είμαι ο «προπονητής» αυτής της μεγάλης ομάδας, γεγονός το οποίο με χαροποιεί ιδιαίτερα και μου δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσω να προσφέρω όλο και περισσότερα στον χώρο της ομορφιάς.

 

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σας στόχοι; Ποια θα είναι τα επόμενα βήματά σας; Είστε έτοιμοι να ανοίξετε τα «φτερά» σας εκτός νομού, μιας και έχετε εμπλακεί ενεργά στον χώρο του Franchise;

Το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που πιστεύουν και κυνηγούν τα όνειρά τους! Στα άμεσα σχέδιά μας είναι αρχικά η επέκταση των Franchise Concepts του Ομίλου GBG σε ολόκληρη τη Θεσσαλία. Τις επόμενες μέρες ανοίγουμε το πρώτο εταιρικό-πιλοτικό κατάστημα BEAUTY FREE στην καρδιά του Βόλου. Παράλληλα, προετοιμάζουμε και το δεύτερο Franchise κατάστημα του Ομίλου μας, το Beauty Salon.

Επιλέξαμε η πεταλούδα του BEAUTY FREE να ανοίξει τα “φτερά” της στον Βόλο, καθώς πρόκειται για μια πόλη με ιστορία, γεμάτη με νέους ανθρώπους και φοιτητές, οι οποίοι αποτελούν κατά πλειοψηφία το target group στο οποίο απευθυνόμαστε. Μια πόλη που αγαπάμε, η οποία σφύζει από ζωή και ενέργεια και συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα.

Σκοπεύουμε να επεκταθούμε σύντομα στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η Θεσσαλονίκη αποτελεί την πρώτη μας επιλογή, ενώ ακολουθούν η Κρήτη, τα Γιάννενα, η Ρόδος, η Κέρκυρα και κάθε άλλη νεανική πόλη της Ελλάδας με φοιτητικό παλμό. Οι τελικοί μας προορισμοί είναι η Αθήνα και η Κύπρος.

 

Από ποιες παραμέτρους εξαρτάται μια πιθανή συνεργασία μαζί σας μέσω του BEAUTY FREE Franchise προγράμματος;»

Το Franchise στο πρώτο του στάδιο είναι ένας επιχειρηματικός «αρραβώνας». Πρέπει πρώτα απ’ όλα να υπάρχει χημεία με τον υποψήφιο επενδυτή, να είναι νέος και να έχει κοινά όνειρα με εμάς.

Για να ευδοκιμήσει όμως αυτός ο «αρραβώνας» και να γίνει μελλοντικά «γάμος», ο οποίος θα κρατήσει μια ζωή, χρειάζεται αλληλοκατανόηση, ακεραιότητα, συνέπεια, συλλογική ευθύνη, όρεξη για δουλειά, άριστη επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα συνεργασίας και φυσικά αμοιβαία εμπιστοσύνη. Όλα τα άλλα θα έρθουν στην πορεία από μόνα τους.

 

Και κάτι τελευταίο… Τι είναι τελικά το εμπόριο καλλυντικών για σας; Αρκούν μόνο τα χρήματα για μια επένδυση;

Τόσο για εμένα προσωπικά όσο και για όλη μου την οικογένεια, το εμπόριο καλλυντικών είναι όλη μας η ζωή.

Τα χρήματα για μια επένδυση μέσω του δικού μας προγράμματος Franchise είναι το τελευταίο που πρέπει να σκεφτεί κανείς. Με ένα απλό παράδειγμα σκεφτείτε πως η επένδυση είναι το «αυτοκίνητο» και τα χρήματα είναι το «καύσιμο» που το κινεί. Όλοι σήμερα ψάχνουν την καινοτομία και μια σίγουρη και γρήγορη απόσβεση του αρχικού ποσού επένδυσης, μέσω της εγγυημένης κερδοφορίας. Αυτό είναι κάτι που εμείς προσφέρουμε και αποτελεί και τον βασικότερο λόγο για να επιλέξει κανείς την επιχειρηματική μας πρόταση.

Το μόνο που χρειάζεται για να πετύχει η επένδυση στο BEAUTY FREE είναι χρόνος, χρόνος και χρόνος… και φυσικά αφοσίωση, μεράκι και αγάπη, χωρίς να υπάρχει ο οποιοσδήποτε φόβος αποτυχίας από πλευράς του. Αν δεν πιστεύεις σε αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις, όσα χρήματα και να έχεις δεν αρκούν. Γιατί όπως λέω και στους φίλους μου η οποιαδήποτε επένδυση δεν είναι ένας απλός αγώνας, αλλά ένας μαραθώνιος. Χρειάζεται συνεχής προπόνηση, δύναμη, σταθερότητα και αντοχή!